Acasă » Termo » Minerit » Gerea: CE Hunedoara și Oltenia trebuie păstrate, în ciuda costurilor

Gerea: CE Hunedoara și Oltenia trebuie păstrate, în ciuda costurilor

17 februarie 2015
Electricitate
Bogdan Tudorache

###author###

Complexurile energetice (CE) Hunedoara şi Oltenia „trebuie păstrate”, spune Ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea.

„Aceste două componente ale sistemului energetic au o importanță extraordinară pentru stabilitatea furnizării de energie electrică și totodată pentru echilibrarea sistemului. (…)Așa încât nu ne putem arunca într-o singură direcție, România are nevoie de o construcție echilibrată. Știu că sunt costuri, știu că sunt probleme foarte mari (…), dar trebuie păstrate aceste facilități, trebuie să găsim soluții optime pentru securitatea energetică a României”, a precizat ministrul Energiei.

Gerea a afirmat că restructurările solicitate de partenerii financiari internaționali la CE Hunedoara și Oltenia sunt necesare, dar ele trebuie să fie făcute ținând cont de asigurarea securității energetice a României.

„În ceea ce privește cele două complexe energetice, acolo lucrurile sunt clare, trebuia să avem o analiză finalizată, care să ne spună încotro ne îndreptăm cu restructurările. Nu a fost gata până în acest moment, noua echipă de la minister va trebui să o facă, are ca termen o lună să vină cu un calendar în care să spunem ce trebuie făcut acolo. Din punctul nostru de vedere, al echipei de la nivelul Ministerului Energiei, știm că restructurările trebuie făcute, dar nu oricum. (…) Principalul element care trebuie să ne preocupe este securitatea energetică a României”, a declarat Gerea, conform Agerpres.

Premierul Victor Ponta a anunțat, pe 10 februarie, că Guvernul nu s-a înțeles cu partenerii financiari internaționali în privința creșterii prețului pentru gazele naturale și a restructurărilor din complexurile energetice Hunedoara și Oltenia, motiv pentru care nu va fi semnată încă o scrisoare de intenție, adăugând însă că restul obiectivelor sunt îndeplinite. Potrivit premierului, acordul este în vigoare și cele două probleme vor fi rediscutate în luna aprilie.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Un comentariu la „Gerea: CE Hunedoara și Oltenia trebuie păstrate, în ciuda costurilor”

  1. Aceste companii aduc pierderi de ani buni, deci cum ajuta asta securitatea energetica a tarii? Sincer, cred ca mai degrabă ii ajuta pe politicieni sa mai sifoneze niste bani. Parerea mea, ori le fac profitabile, ori le inchid daca nu se poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *