Acasă » Electricitate » Lucian Peneș este noul director financiar al Distribuție Energie Electrică Romania – DEER

Lucian Peneș este noul director financiar al Distribuție Energie Electrică Romania – DEER

12 iulie 2022
Distribuţie
energynomics

Lucian Peneș este noul director financiar al Distribuție Energie Electrică Romania, a anunțat compania. Cu o experiență profesională de peste 24 de ani în sectorul financiar, Lucian Peneș a absolvit Academia de Studii Economice, urmând un MBA în cadrul University of Sheffield.

El a deținut funcții de top management în companii importante, la nivel național și internațional, acumulând expertiză în management financiar, raportare și analiză financiar-contabilă, precum și consultanță financiară.

“Sunt bucuros să contribui, prin acest rol, la strategia de dezvoltare a companiei, a celui mai important operator de distribuție a energiei electrice din România. Prioritățile oferite de această poziție vizează alinierea strategiei companiei la principii de profitabilitate financiară, îmbunătățirea proceselor financiare cu rol de asigurare a continuității activității și alinierea lor la necesitățile operaționale ale companiei, asigurarea unei imagini integrate asupra performanței și  valorii companiei (corelată cu perspectiva acționarilor și a pieței economice în care compania își desfășoară activitatea)”, a declarat Lucian Peneș.

“Suntem bucuroși să avem in echipa DEER un coleg cu experiența și expertiza lui Lucian, și sunt convinsă că venirea lui în conducerea executivă a companiei va aduce valoarea adăugată de care aveam nevoie în realizarea obiectivelor strategice ale companiei”, a spus Mihaela Rodica Suciu, Director General DEER.

Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), parte a Grupului Electrica, este cel mai important operator național de distribuție a energiei electrice, care acoperă 18 județe, din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României.

Compania își desfășoară activitatea în județele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Harghita, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Sălaj și Vrancea, oferind servicii pentru peste 3,8 milioane de utilizatori, prin intermediul unei rețele de distribuție de aproximativ 201.082 kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *