Acasă » Interes general » Viitorul guvern german trebuie să-și tripleze eforturile dedicate acțiunii climatice

Viitorul guvern german trebuie să-și tripleze eforturile dedicate acțiunii climatice

16 septembrie 2021
Interes general
energynomics

Următorul guvern german trebuie să mărească masiv eforturile de acțiune climatică pentru a tripla reducerile medii anuale actuale ale emisiilor de gaze cu efect de seră, spun Fundația Neutralitate Climatică și grupurile de reflecție Agora Energiewende și Agora Verkehrswende. „În primele 100 de zile ale noului guvern, Germania are nevoie de cel mai mare program de acțiune climatică din istoria Republicii Federale”, a declarat șeful Agora Energiewende, Patrick Graichen, potrivit CLEW.

„Extinderea energiei regenerabile, eliminarea treptată a cărbunelui, eficiența, electrificarea clădirilor și a transporturilor – avem nevoie de o dublare sau de o triplare a ritmului în toate aceste zone”.

Pentru ca Germania să meargă pe calea atingerii noilor obiective climatice convenite recent pentru 2030 și 2040 și a neutralității climatice până în 2045, cele trei organizații au propus un program de urgență pentru acțiuni climatice. Aceasta include stabilirea unui buget anual de 30 de miliarde de euro pentru climă, creșterea semnificativă a volumelor de licitații din surse regenerabile de energie, creșterea prețului național al carbonului pentru combustibilii din transporturi și încălzire la 60 de euro pe tonă până în 2023, eliminarea taxei pentru surse de energie regenerabilă din prețul energiei electrice încă din 2023 și introducerea unei interdicții complete privind combustibilii fosili pentru producerea de energie electrică, încălzire și industrie până în 2045. Ei propun, de asemenea, adaptarea legii de renunțare la cărbune pentru a asigura o eliminare treptată până în 2030, mai degrabă decât în 2038, și un preț minim al CO2 pentru producția de energie în Germania.

O hotărâre referitoare la climă a curții constituționale a Germaniei a împins guvernul să accepte obiective climatice mai ambițioase în primăvara anului 2021, care sunt acum stabilite în Legea privind acțiunea climatică. Germania își propune să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 65% până în 2030 și să atingă neutralitatea climatică până în 2045. Pentru a atinge aceste obiective, următorul guvern ce va ieși din urne după alegerile din 26 septembrie va trebui să abordeze provocările-cheie ale transformării ecologice a economiei germane, cum ar fi refacerea căilor de creștere a surselor regenerabile de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *