Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » Rompetrol suspendă activitatea din Libia, repatriază toţi angajaţii

Rompetrol suspendă activitatea din Libia, repatriază toţi angajaţii

13 august 2014
Consumatori
Bogdan Tudorache

###author###

KMG International, prin Rompetrol SA – divizia de foraj şi servicii la sondă, a finalizat cu succes evacuarea şi repatrierea celor 56 de angajaţi din Libia, pe fondul intensificării conflictelor militare şi a degradării situaţiei generale, conform unui comunicat remis energynomics.ro.

Astfel, ultimii 13 angajaţi Rompetrol au revenit în weekend în ţară. Ţinând cont că aeroportul din Tripoli este închis şi avariat, personalul a fost transferat pe cale rutieră prin Tunisia, de unde a ajuns în România via Franţa.

În baza acordurilor cu partenerii comerciali, Rompetrol şi-a suspendat temporar activităţile de profil, iar cei peste 50 de angajaţi libieni ai companiei vor asigura în continuare mentenanţa instalaţiilor şi a echipamentelor din câmpurile petrolifere, dar şi protecţia acestora. Taberele de lucru sunt în vecinătatea oraşelor Awbari, Zillah şi Awjilah.

Divizia de foraj şi servicii la sondă desfăşoară activităţi în Libia din 1976, fiind prezentă în 4 locaţii – inclusiv Tripoli, unde este şi sediul general.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *