Acasă » Interes general » 14 țări europene solicită o acțiune mai puternică a UE în privința climei

14 țări europene solicită o acțiune mai puternică a UE în privința climei

4 iulie 2018
Interes general
energynomics

Un grup de țări europene, cunoscut sub numele de „Grupul de creștere verde”, a cerut Comisiei Europene să actualizeze angajamentul UE la următoarea reuniune anuală a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice din decembrie anul acesta și să stabilească o cale care să corespundă unui scenariu de încălzire globală de 1,5°C până în 2050.

„UE trebuie să continue să-și afirme leadershipul climatic, să creeze un impuls pozitiv între toate părțile Acordului de la [Paris] pentru a ridica ambițiile climatice globale”, a afirmat coaliția într-o declarație comună.

CITEȘTE ȘI UE: Bugetul de emisii de gaze cu efect de seră. Implicații pentru politicile privind clima

„UE ar trebui să ia în considerare să anunțe la COP 24 disponibilitatea de a-și actualiza NDC până în 2020″, a scris coaliția, referindu-se la contribuțiile naționale determinate (NDC) prezentate Organizației Națiunilor Unite ca parte a Acordului de la Paris, ce are ca scop limitarea încălzirii globale cu mai puțin de”2°C” și obiewctivul de a atinge 1,5°C, potrivit Euractiv.com.

Scrisoarea a fost semnată de miniștrii mediului din Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia și Regatul Unit – într-o ședință comună a Consiliului pentru Mediu.

„Obiectivul actual al UE este prea mic pentru a fi în concordanță cu acordul de la Paris”, a declarat Isabella Lövin, ministrul suedez al Mediului, care se numără printre semnatarii declarației. „Vrem ca Europa să își revizuiască angajamentele”, a adăugat Nicolas Hulot, ministrul francez al Mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *