Acasă » Electricitate » 1.000 de participanți la “Zilele carierei în industria energetică 2022”

1.000 de participanți la “Zilele carierei în industria energetică 2022”

9 noiembrie 2022
Dezvoltare profesională
energynomics

În parteneriat cu Facultatea de Energetică din cadrul Universității POLITEHNICA din București, Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni – AIEE a organizat prima ediție a evenimentului “Zilele carierei în industria energetică”. În perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2022, peste 1000 de elevi, studenți, cadre didactice și reprezentanți ai companiilor de top din sectorul energetic au trecut pragul evenimentului de carieră.

În fiecare zi a evenimentului s-au organizat tururi dedicate elevilor interesați de Facultatea de Energetică. Aceștia au putut vizita și câteva dintre laboratoarele facultății: laboratorul de Tehnica Tensiunilor Înalte, laboratorul SCADA, laboratorul de Surse Regenerabile de Energie. Tururile au fost ghidate atât de profesori cât și de studenți și au avut ca scop prezentarea oportunităților de studiu din cadrul Facultății de Energetică, precum și ce înseamnă viața de student al UPB, informații utile oricărui tânăr aflat în căutarea unei facultăți.

Ziua de luni a debutat cu deschiderea evenimentului în cadrul căreia reprezentanții facultății și universității și nume sonore în domeniul energetic au adus în prim plan importanța tinerilor în dezvoltarea sistemului energetic precum și nevoia de implicare a companiilor în specializarea studenților în cadrul Facultății. Ziua a fost încheiată cu un concurs video, care a oferit studenților șansa de a-și face cunoscută opinia despre domeniul energetic, într-un mod inovativ și creativ.

Marți a fost ziua dedicată întru totul Facultății de Energetică, prin cele două workshop-uri: Practică studențească și Student la Energetică. Acestea au avut ca scop prezentarea detaliilor legate de practica din anul III de studiu și informații referitoare la specializările facultății și modul de alegere al acestora.

Ziua de miercuri a fost ziua cu cele mai multe activități pentru participanți. Laboratorul de Tehnica Tensiunilor Înalte a găzduit prezentările de companii, Holul Facultății de Energetică a fost transformat prin standurile partenerilor și nu în ultimul rând, curtea interioară a Facultății a fost însuflețită în timpul pauzelor de networking. Toate acestea au format cadrul perfect pentru studenți să strângă informații utile pentru viitorii pași în cariera lor, să interacționeze cu angajatorii din domeniu și să schimbe datele de contact cu aceștia. Patru companii au avut prezentări miercuri: ENGIE Romania, Eximprod, Enel și Nuclearelectrica. Ziua s-a încheiat cu conferința “Energie prezent și viitor”, o dezbatere liberă despre viitorul energeticii, unde s-a discutat de tendințe precum decarbonizare, descentralizare, digitalizare și bineînțeles de importanța studenților de azi – specialiștii de mâine în dezvoltarea și aplicarea acestor concepte.

A patra zi de eveniment a continuat cu prezentări susținute de Transelectrica, Enevo Group, Siemens Energy și Schneider Electric, în același cadru asigurat de laboratorul de Tehnica Tensiunilor Înalte și cu aceeași atmosferă primitoare creată de întreaga echipă de organizare. Ziua a fost încheiată într-un mod cât se poate de inedit, ultima prezentare de companie fiind susținută de ELCEN chiar în Sala Mașinilor de la CET Vest.

Ultima zi de eveniment a fost dedicată vizitelor tehnice. Acestea au fost organizate la două obiective energetice importante: o stație electrică de transformare din apropierea Bucureștiului (Enel) și la cea mai mare rafinărie din sud-estul Europei – Petromidia (Rompetrol). Tot parte a evenimentului va fi și cea de-a treia vizită de studiu, în data de 18 noiembrie, la Fabrica de Combustibil Nuclear de la Mioveni (Nuclearelectrica). Ca și până acum, vizitele de studiu reprezintă o încântare pentru studenți, oferindu-le oportunitatea de a vedea și interacționa cu sistemul energetic încă de pe băncile facultății.

Detalii eveniment:

Website eveniment: https://carieraenergetica.ro/zileleCarierei2022/

Pagina web AIEE: https://www.aiee.ro/

Pagina Facebook AIEE: https://www.facebook.com/AIEE.Asociatie

Pagina LinkedIn AIEE: https://www.linkedin.com/company/aiee-asociatie/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *