Virgil Popescu: Vom rezolva provizoratul din companii printr-o selecție serioasă

0

Bogdan Tudorache

Actualul program de guvernare are ca orizont de timp luna noiembrie și în această perioadă scurtă nu pot avea loc transformări de anvergură ale sistemului energetic, susține Ministrul Economiei și Energiei (MEEMA), Virgil Popescu.

”Evident, pe un program de patru ani putem gândi mai multe lucruri. Discutam și cu directorul de la Hidroelectrica și cu cel de la Nuclearelectrica, și dânșii îmi spuneau, de exemplu, cum ar putea ca împreună să fie o companie cu active foarte mari care să iasă pe piață. Putem discuta multe scenarii, dar pe un guvern de patru ani, în care ai o credibilitate de patru ani, în care poți să gândești ceva mai mult. Schimbarea de miniștri, schimbarea de ministere, mutarea unor ministere dintr-unul într-altul, comasări, destructurări – și aici nu vorbesc de ultimul an, ci de la începutul lui 1990 încoace – nu duce la o continuitate și la o predictibilitate a sistemului energetic. Nu am fost un fan al comasării acestor patru ministere, dar cred că în momentul de față există o imagine mult mai bună a economiei românești”, a spus Popescu în cadrul ZF Power Summit.

Întrebat de energynomics.ro cum va rezolva problema provizoratului din companiile de stat, Popescu a răspuns: ”Am propus în programul de guvernare ca Ordonanța 109 să se aplice în toate companiile de stat. Asta vom face. Vom face o selecție serioasă și vom avea grijă să avem manageri serioși, care să aibă independență, iar contractele de management, pe lângă profit, să fie legate de zona de investiții. Dacă vom stoarce profitul, fără investiții, o să vedem că într-un an-doi-trei nu vom mai avea profit”.

Share.

Lasă un comentariu