Tribunalul Prahova restituie procurorilor dosarul Petrotel Lukoil

0

Tribunalul Prahova a dispus, marți, restituirea către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a dosarului având ca obiect acțiunea penală din dosarul Petrotel Lukoil, după ce în urmă cu o lună a constat neregularități în rechizitoriul prin care dosarul a fost trimis în judecată.

Instanţa preciza că unele acte au fost dublate sau chiar triplate, și că procurorii nu au indicat concret activitatea infracțională. Dosarul conţine acuzaţii de spălare de bani şi decapitalizare a Petrotel Lukoil, cu un prejudiciu estimate initial la 1,2 miliarde de euro.

Procurorii susţin că politica de preţuri practicată la achiziția de materie primă şi la vânzarea produselor finite, Petrotel Lukoil ar fi externalizat profituri către firme din grupul Lukoil și către societății offshore, pentru a nu raporta profit în România și a nu achita impozit pe profit către bugetul de stat.

Luna trecută, instanța a constatat neregularitatea rechizitoriului prin care acest dosar a fost trimis în judecată, magistrații arătând că unele acte materiale au fost dublate sau chiar triplate, dar și că procurorii nu au indicat activitatea infracțională concretă a inculpaților.

Totodată, Tribunalul Prahova a admis, în parte, cererile și excepțiile invocate de inculpații din dosar și a constatat competența materială și teritorială a instanței, legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. Procurorii au avut la dispoziţie cinci zile să îndrepte lipsurile din dosar, altfel urma să le fie retrimis.

Share.

Lasă un comentariu