TMK Hydroenergy Power finalizează o nouă stație de pompare cu o investiție de 3 mil. lei

0

TMK Hydroenergy Power, parte a Grupului CEZ în România, a finalizat de curând una dintre cele mai importante lucrări de investiții, cu un buget de aproape 3 milioane lei, pentru a sprijini România să atingă țintele europene privind cota de energie verde.

Stația de pompare Timiș Trei Ape, parte a sistemului hidroenergetic din Caraș Severin a beneficiat de un al doilea transformator și de încă o pompă multietajată, modernă, de fabricație Sulzer. Această stație are rol atât în transportul apei pentru producția de energie verde, dar și pentru a furniza apă industriei din zonă, dar și Uzinei de apă, pentru potabilizarea acesteia, în vederea alimentării cu apă a locuitorilor din municipiul Reșița.

Prin montarea celui de-al doilea transformator este asigurată atât exploatarea în siguranță a stației de pompare, dar servește și ca o siguranță în alimentarea cu energie electrică a comunei Brebu Nou – Gărâna.

Cu noua investiție, apa este pompată din lacul de acumulare Timiș Trei Ape până în Canalul Semenic, la o înălțime de 212 metri. Volumul de apă este procesat astfel în Centralele Hidroenergetice Crăinicel 2, Breazova și Grebla.

Share.

Lasă un comentariu