Acasă » Electricitate » TMK Hydroenergy Power finalizează o nouă stație de pompare cu o investiție de 3 mil. lei

TMK Hydroenergy Power finalizează o nouă stație de pompare cu o investiție de 3 mil. lei

26 august 2020
Electricitate
energynomics

TMK Hydroenergy Power, parte a Grupului CEZ în România, a finalizat de curând una dintre cele mai importante lucrări de investiții, cu un buget de aproape 3 milioane lei, pentru a sprijini România să atingă țintele europene privind cota de energie verde.

Stația de pompare Timiș Trei Ape, parte a sistemului hidroenergetic din Caraș Severin a beneficiat de un al doilea transformator și de încă o pompă multietajată, modernă, de fabricație Sulzer. Această stație are rol atât în transportul apei pentru producția de energie verde, dar și pentru a furniza apă industriei din zonă, dar și Uzinei de apă, pentru potabilizarea acesteia, în vederea alimentării cu apă a locuitorilor din municipiul Reșița.

Prin montarea celui de-al doilea transformator este asigurată atât exploatarea în siguranță a stației de pompare, dar servește și ca o siguranță în alimentarea cu energie electrică a comunei Brebu Nou – Gărâna.

Cu noua investiție, apa este pompată din lacul de acumulare Timiș Trei Ape până în Canalul Semenic, la o înălțime de 212 metri. Volumul de apă este procesat astfel în Centralele Hidroenergetice Crăinicel 2, Breazova și Grebla.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *