TIAB cîștigă contractul Hidroelectrica pentru modernizarea unei stații de 110 kV

0

Hidroelectrica a semnat contractul pentru modernizarea Stației Electrice de 110 KV din cadrul CHE Brădișor, parte a amenajării hidroenergetice Lotru. Lucrarea, în valoare de de 5,37 milioane lei fără TVA presupune prestarea de servicii de reparații și instalarea de echipamente și a fost atribuită societății TIAB București, în urmă unei licitații publice deschise la care au participat 4 ofertanți. Criteriul de atribuire a fost acela al celui mai bun raport preț/calitate.

Lucrările vor fi finanțate din surse proprii Hidroelectrica. ”Lucrările de modernizare de la Brădișor urmează să fie realizate până la sfârșitul anului 2020. Fiecare pas făcut în sensul reîntineririi obiectivelor din sistemului energetic este important, iar viziunea de business a Hidroelectrica merge în acest sens. Este nevoie de modernizare făcută susținut”, a declarat Bogdan Badea, Președintele directoratului Hidroelectrica. ”Vrem să urmăm planul de afaceri pe care l-am făcut și care a fost aprobat de acționari. Suntem printre puținele firme din România care au puterea financiară de a face investiții semnificative în sectorul energetic, și – mai mult, au și dorința de a face acest lucru.”

Amenajarea hidroenergetică Lotru este cea mai complexă de pe râurile interioare ale României, fiind și unică în același timp prin schemă de amenajare adoptată, care se bazează pe principiul concentrării de debite și căderi.

Share.

Lasă un comentariu