Acasă » Interes general » Bodea (Adrem): Creşterea salariului minim în construcţii a fost un lucru bun, însă nu toţi clienţii au recunoscut majorarea

Bodea (Adrem): Creşterea salariului minim în construcţii a fost un lucru bun, însă nu toţi clienţii au recunoscut majorarea

19 decembrie 2019
Interes general
Energynomics

Creşterea salariului minim în construcţii şi celelalte facilităţi fiscale acordate sectorului au fost măsuri bune, întrucât companiile din domeniu se confruntă cu o lipsă acută de personal, a declarat Corneliu Bodea, CEO al grupului de servicii energetice Adrem.

Grupul are circa 1.500 de angajaţi, iar salariile cumulează circa 40 de milioane de lei. „A fost o măsură bună, pe care nu cred că o va abroga vreun Guvern, pentru că principala problemă era lipsa de personal, din cauza plecărilor. Pentru compania noastră, impactul acestei măsuri a fost de două milioane de lei. Noi nu aveam mulţi angajaţi cu salariul brut sub 3.000 de lei, însă, pentru a păstra pacea în companie şi calitatea, salariile au fost majorate în lanţ”, a spus Bodea, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, din păcate, nu toţi clienţii lor au recunoscut aceste majorări. „Autoritatea pentru Achiziţiile Publice ar fi trebuit să clarifice situaţia. Dar unii clienţi nu aveau de unde suplimenta bugetul, ceea ce a dus la întârzieri, iar aici avem exemplul centralei Iernut”, a precizat Bodea.

El se aşteaptă ca situaţia să se prelungească şi anul viitor. „Nu mă aştept la prea multe lucruri bune în 2020. Sunt rezervat. Deşi avem contracte pe 4-8 ani, iar 95% din buget este deja semnat, profitabilitatea de anul viitor este în discuţie, întrucât ritmul de lucru ar putea scădea, vor fi efecte şi din cursul valutar, pentru care nu sunt premise să stea prea cuminte. Balanţa de plăţi este dezechilibrată, în UE lucrurile nu stau prea bine, iar exporturile ar putea stagna”, a spus oficialul Adrem.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *