Siemens va reabilita 4 stații de transformare în Republica Moldova

0

Întreprinderea de Stat „Moldelectrica” a selectat compania Siemens SRL pentru reabilitarea a 4 stații de transformare în Republica Moldova. Proiectul de modernizare va presupune înlocuirea echipamentelor existente cu soluții tehnice de ultimă generație care vor permite un grad de siguranță crescut, în conformitate cu standardele actuale. Stațiile de transformare sunt dispuse pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Finanțarea proiectului este asigurată de Banca Europeană de Investiții.

Proiectul face parte din cadrul unuia mai amplu de reabilitare de stații de transformare și conexiuni realizat de către Siemens SRL, precizează compania într-un comunicat de presă. Lucrările urmează să înceapă în al doilea trimestru al anului 2020 și vor fi finalizate în decurs de 2 ani.

“Suntem onorați să putem continua această colaborare și ne dorim ca Siemens să devină un partener de încredere în reabilitarea sistemului energetic din Republica Moldova”, a declarat Petru Rușeț, Head of Gas & Power, în cadrul Siemens România și Republica Moldova.

La rândul său, Ghennadi Dimov, director general al Moldelectrica, a precizat că, în parteneriat cu Siemens, compania va implementa deja al doilea proiect de amploare pentru renovarea rețelelor electrice de transport în gestiune și astfel va continua misiunea de implementare a tehnologiilor performante în Republica Moldova.

Întreprinderea de Stat „Moldelectrica” este compania specializată în furnizarea serviciilor de transport și dispecerizare operativă a sistemului energetic din Republica Moldova. Misiunea Î.S. „Moldelectrica” constă în contribuția la dezvoltarea stabilă a sistemului energetic al Republicii Moldova.

Unul dintre cei mai mari producători de tehnologii eficiente energetic, Siemens este un furnizor de top de soluții de generare și transport al energiei, un pionier în soluții de infrastructură, dar și în automatizări, soluții software și produse pentru industrie. Cu o istorie de 114 ani în România, Siemens operează în prezent 4 fabrici și 6 centre de cercetare-dezvoltare pe plan local. Începând cu anul fiscal 2017, Siemens SRL a preluat și coordonarea activităților de vânzare ale grupului german în Republica Moldova.

Share.

Lasă un comentariu