Romgaz manifestă toleranţă zero faţă de orice faptă de corupţie

0

Bogdan Tudorache

Conducerea executivă a Romgaz afirmă că ”manifestă toleranţă zero faţă de orice faptă de corupţie şi va sprijini organele abilitate să efectueze cercetările” dintr-un nou dosar penal de corupție deschis de DNA.

”Romgaz S.A. mizează pe transparenţă şi corectitudine şi întreprinde toate acţiunile necesare pentru evitarea oricăror situaţii care pot crea vulnerabilităţi cu impact asupra activităţii curente şi a imaginii companiei”, spun oficialii companiei, conform unui comunicat remis energynomics.ro.

Un om de afaceri a fost reţinut marți de procurorii DNA sub acuzaţia că i-a promis unui director de la Romgaz suma de 200.000 de euro, pentru ca acesta din urmă să aprobe cumpărarea de către compania de stat a unui teren de la o firmă privată.

Potrivit unor surse judiciare, directorul de la Romgaz l-a denunţat pe omul de afaceri la DNA, acesta din urmă fiind prins în flagrant cu o parte din bani, conform Agerpres.

DNA a anunţat, printr-un comunicat de presă, că procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de marţi, a unui inculpat, persoană fizică fără calitate specială, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Share.

Lasă un comentariu