România intră în Consiliul de conducere al Asociației Europene de Biomasă

0

În cadrul Adunării Generale a Asociației Europene de Biomasă (AEBIOM) au avut loc alegeri pentru Consiliul de conducere, printre cei 16 candidați regăsindu-se și România, reprezentată de către Asociația Română de Biomasă și Biogaz (ARBIO), condusă de Ilias Papageorgiadis. Candidatura ARBIO a fost a fost una de success; mandatul lui Ilias Papageorgiadis are o durată de 2 ani.

În mesajul pe care l-a adresat membrilor AEBIOM, Papageorgiadis a explicat avantajele României în sectorul bioenergiei și a lansat ideea de a crea o platformă de colaborare în cadrul AEBIOM între toate țările din zona Europei de Sud – Est, “din Grecia și Cipru până în Moldova, Ucraina și Slovenia, cu România în centrul atenției”. “Astfel, vom crea oportunități pentru membrii noștri în cadrul mai multor piețe din zonă”, a declarat președintele ARBIO.

Asociația Europeană de Biomasă (AEBIOM) este organismul cel mai mare din Europa în sectorul Energiei Regenerabile, reprezentând aproximativ 500.000 de angajați, peste 60% din toată energia regenerabilă și 10% din totalul energiei produse în Uniunea Europeană.

“Prelucrarea energetică a biomasei este singura tehnologie care transformă deșeurile și resturile în energie termică ieftină pe care o oferă populației, mii de locuri de muncă, un mediu înconjurător curat, independență energetică și zeci de alte avantaje de care țările europene beneficiază deja.”, susține ARBIO.

Share.

Lasă un comentariu