Proiectul Midia al Black Sea Oil & Gas primește aprobarea ANRM pentru dezvoltarea zăcămintelor de gaze Ana și Doina

0

Black Sea Oil & Gas – BSOG împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources SRL („Petro Ventures”) și Gas Plus International B.V. („Gas Plus”), anunță că, urmare a luării deciziei finale de investiție din data de 6 februarie 2019, au primit aprobarea din partea Guvernului României prin Agenția Națională pentru Resurse Minerale – ANRM pentru Studiile de evaluare a resurselor geologice și rezervelor de gaze libere aferente zăcămintelor comerciale Ana și Doina, care fac obiectul Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia – MGD din largul Mării Negre.

Primul proiect de acest gen construit în zona românească a Mării Negre după anul 1989, proiectul MGD constă în săparea a cinci sonde de producție (o sondă submarină pe zăcământul Doina și patru sonde de producție pe zăcământul Ana) și realizarea unui ansamblu submarin de producție pe zăcământul Doina care va fi conectat printr-o conductă de 18 de kilometri la platforma de producție monitorizată și operată de la țărm, amplasată pe zăcământul Ana. O conductă submarină de 126 de kilometri va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la țărm, până la noua stație de tratare a gazelor („STG”) din comuna Corbu, județul Constanța. Capacitatea de producție estimată va fi de 1 miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul de gaze al României. Gazele tratate vor fi livrate în Sistemul Național de Transport al Gazelor Naturale („SNT”) operat de SNTGN Transgaz SA, la stația de măsurare a gazelor aflată în cadrul STG.

Pentru anul 2019, BSOG are în plan finalizarea etapei de proiectare de detaliu a Proiectului MGD, începerea fabricării platformei de producție Ana la șantierul naval din Agigea, începerea lucrărilor de construcții civile la STG din comuna Corbu și achiziționarea și livrarea echipamentelor necesare.

Share.

Lasă un comentariu