Prețurile petrolului, gazului și cărbunelui cresc, pe fondul scăderii temperaturilor

0

O creștere a cererii de petrol, gaze naturale și cărbune pe fondul unor temperaturi mai scăzute decât în mod obișnuit, în multe părți ale emisferei nordice, a determinat majorarea prețurilor regionale și de referință internaționale ale tuturor celor trei combustibili fosili, potrivit oilprice.com.

Cererea de petrol crește în special în nord-estul Asiei, unde vremea este mult mai aspră, dar și pe fondul utilizării de către China a generatoarelor de motorină, din cauza unei furnizări de electricitate deficitare. Creșterea cererii de petrol din China a susținut prețurile petrolului, în ultimele zile, spun analiștii.

“Vremea de iarnă va oferi un impuls uriaș cererii de încălzire din sectoarele rezidențial și comercial”, a declarat Edmund Siau, analist energetic al FGE, pentru Bloomberg.

Prețurile cărbunelui din Asia cresc și ele, prețurile din China fiind majorate din cauza ofertei slabe și a activității industriale, potrivit evaluărilor Argus.

Prețurile spot pentru livrarea de gaze naturale lichefiate (GNL) în Asia au crescut la un nivel maxim al ultimelor șase ani în decembrie, pe fondul temperaturilor mai mici decât cele normale din țările importatoare pricipale, dar și pe fondul expansiunii activității industriale a Chinei.

În Europa, valul de frig a majorat, de asemenea, prețurile gazelor naturale, care au au atins un maximum al ultimilor doi ani la începutul acestei săptămâni, pe măsură ce stocurile din depozite sunt în scădere.

Share.

Lasă un comentariu