Acasă » Petrol și Gaze » Ciolacu cere M. Energiei și ANRE să analizeze speculațiile din piață ale unor furnizori care ”au crescut nefundamentat prețurile”

Ciolacu cere M. Energiei și ANRE să analizeze speculațiile din piață ale unor furnizori care ”au crescut nefundamentat prețurile”

11 decembrie 2023
Consumatori
energynomics

Premierul Marcel Ciolacu a cerut, vineri, Ministerului Energiei și ANRE să analizeze speculațiile de pe piața gazelor, întrucât ”au apărut situații de furnizori care au crescut nefundamentat prețurile”, în timp ce în toată Europa acestea au scăzut.

Azomureş a anunțat, vineri, că este nevoită să suspende producția, deoarece, de la reluarea producției, ce a avut loc în octombrie, costurile cu gazele naturale au crescut cu aproape 40%, în mod nejustificat.

”Îi cer domnului ministru al Energiei, Sebastian Burduja, să se uite cu atenție la ceea ce se întâmplă în privința prețului la gaze. Am văzut că au apărut situații de furnizori care au crescut nefundamentat prețurile, de vreme ce în toată Europa acestea au scăzut”, a spus premierul în şedință.

”E drept că nu se resimt în facturile populației, unde există plafonare, dar aceste firme vin apoi la stat ca să le decontăm noi diferența față de prețul plafonat. Vă rog să verificați situația. Sper că şi ANRE se va sesiza”, a mai spus premierul Ciolacu.

Totodată, Ciolacu a mai declarat în şedința de Guvern că astăzi vor aloca sumele necesare în vederea bunei funcționări a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *