Power Clouds a investit peste 20 milioane dolari în cinci parcuri solare în România

0

Power Clouds, un proiect dezvoltat de compania cu acelaşi nume pentru înfiinţarea unei reţele internaţionale de parcuri solare, a investit peste 20 de milioane de dolari în cinci parcuri fotovoltaice în România, potrivit directorului general al companiei, Roberto Forlani.

Cele cinci parcuri solare, amplasate în localităţile Scorniceşti (Olt) şi Nucet (Dâmboviţa), au o putere instalată de 1,2 MW fiecare, putând să asigure o producţie anuală totală de peste 8.500 MWh.

“Ne-am întors recent din România, unde peste 20 de milioane de dolari au fost investiţi în mai puţin de un an pentru crearea unei reţele de cinci parcuri solare mari”, a delarat Forlani într-un interviu pentru Business Review Europe.

Power Clouds este o iniţiativă prin care compania mamă construieşte parcuri fotovoltaice în diferite ţări, pe care le închiriază apoi de la proprietari pentru o perioadă de 20 de ani. Participanţii la proiect primesc o chirie lunară negociată prin contract cu Power Clouds, iar electricitatea produsă de parcurile solare este folosită pentru alimentarea sistemelor energetice naţionale.

Reţeaua actuală a Power Clouds include 15 parcuri fotovoltaice cu o valoare totală de 60 de milioane de dolari. Peste 53.000 de participanţi din mai mult de 112 de ţări fac parte din proiectul pentru producerea de energie regenerabilă.

“Producţia totală a celor 15 de parcuri solare incluse în reţea este estimată, pentru următorii 30 de ani, la circa 555 milioane KWh. O asemenea cantitate va duce la scăderea emisiilor de dioxid de carbon cu peste 270.000 de tone, ceea ce echivalează cu plantarea a 7 milioane de copaci”, a spus Forlani.

El a adăugat că Power Clouds a început construcţia de noi panouri solare în Japonia, proiecte care odată finalizate se vor putea alătura reţelei Power Clouds.

“Având în vedere sprijinul entuziast pe care l-am primit din partea autorităţilor locale din România, suntem încrezători în privinţa cooperării cu alte guverne şi instituţii din afara Europei”, a declarat Forlani.

Sursa
Mediafax

Share.

Lasă un comentariu