Porsche vrea să detroneze Tesla pe piața automobilelor electrice din SUA

0

Producătorul german de automobile Porsche a anunțat un plan ambițios de luptă pe piața automobilelor electrice cu compania americană dominantă Tesla, relatează AFP.

Mai mult de jumătate din autoturismele produse de Porsche vor fi electrice până în 2025, a declarat șeful producătorului german, Klaus Zellmer, în cadrul Salonului Auto din Los Angeles, a informat Economic Times.

„Viitorul este electric”, a spus Klaus Zellmer, directorul companiei nord-americane, înaintea marii deschideri a târgului auto din Los Angeles. “Până în 2025, Porsche va trece de punctul critic, construind peste 50 la sută din volumul său anual … cu tehnologie hibridă plug-in sau cu în întregime cu baterii”, a spus el. Cu toate acestea, a adăugat el, “motorul cu combustie, desigur, nu este mort”, arătând spre celebrele mașini sport 911 ale Porsche, potrivit Novinite.com.

Porsche, care este deținută de Volkswagen, și-a prezentat noul model electric Porsche Taycan la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie. Modelul de lux vizează cota de piață a Tesla în SUA.

Tesla are o cotă de piață puternică în SUA, care este și a doua cea mai mare piață a Porsche, a informat AFP.

Share.

Lasă un comentariu