Piața de M&A din România a scăzut cu 50% în T1 2019

0

Piața de fuziuni și achiziții din România a ajuns la 200-300 de milioane de euro în primul trimestru al anului, inclusiv tranzacțiile cu valoare necomunicată, în timp ce în baza surselor publice, tranzacțiile a căror valoare a fost comunicată au totalizat 120 de milioane de euro, potrivit Deloitte. Piața a scăzut de la 258 milioane euro, valoare înregistrată a tranzacțiilor comunicate în T1-2018.

„Deși cifrele sugerează o diminuare a activității, credem că, în situația particulară a acestui început de an, vorbim mai degrabă de o prelungire a proceselor aflate în desfășurare, care ne așteptăm să se concretizeze în perioada următoare. Piața oferă în continuare oportunități atât pentru consultanți, cât și pentru proprietarii interesați de vânzare. Vedem inițiative de exit ale unor proprietari de afaceri care vor să beneficieze pe această fereastră de oportunitate și care credem că se vor finaliza cu succes”, spune Ioana Filipescu, partener Consultanță în Fuziuni și Achiziții, Deloitte România.

Numărul de tranzacții monitorizate în primul trimestru a fost de 15, din care numai două au avut valoarea anunțată oficial, față de 19 anul trecut. Tendința manifestată în ultimii ani de a nu face publică valoarea tranzacțiilor s-a accentuat în acest început de an. În perioada similară din 2018 au fost contabilizate în total 20 de tranzacții, dintre care șapte au avut valoare anunțată.

Share.

Lasă un comentariu