Peste 300 de arhitecți din București și din țară împreună pe 25 noiembrie 2017

0

Ce eveniment poate strânge în același loc peste 300 de arhitecți, într-o singură zi?

Primul hackathon organizat pentru arhitecți de către arhitecți – NOVEMBarh.

Numărul mare de participanți este doar primul motiv pentru care se anunță a fi cel mai important eveniment din branșă în acest an.

Voi ce faceți cu fix o lună înainte de Crăciun? Vă vedeți adunați în jurul mesei, într-o zi de sâmbătă, având alături prieteni, foști colegi de facultate, de birou sau de profesie?

Într-un cadru bine definit și echilibrat de regulile specifice unui hackathon, NOVEMBarh înseamnă 18 ore intense de lucru în echipă, networking și sesiuni de pitching.

40 de echipe a câte 7 arhitecți + 1 vor lucra contra cronometru, împreună, vor găsi soluții și direcții de acțiune pentru 40 de provocări de interes major, identificate de arhitecți.

Au răspuns deopotrivă invitației de participare arhitecții din sectorul privat și cei din sectorul public, din administrație.

Exponent deopotrivă al realităților specifice profesiei și al dorinței de schimbare care mocnește în multe zone ale societății românești, hackathon-hul arhitecților din 25 noiembrie este un eveniment independent. Modelul urmat – al auto-organizării pornite din social media – este o premieră pentru evenimentele de arhitectură. Este cea de-a doua premieră după numărul mare de arhitecți participanți.

Pentru că nu putem uita de Colectiv – o pierdere enormă pe care arhitecții au trăit-o și ei, dar în tăcere, până acum – cel mai bun omagiu pe care îl putem aduce colegilor noștri, care au pierit prematur, este să renunțăm la a mai lupta doar pe cont propriu. Acest hackathon este un prim pas pentru a ne uni și a acționa împreună în direcția schimbării pe care ne-o dorim cu toții.

Despre un eveniment reușit se vorbește mult după ce s-a încheiat.

Dar mărturiile viitorilor participanți dovedesc că despre un eveniment extraordinar se vorbește mult și bine cu mult înainte de a începe.

M-a intrigat, dar m-a și bucurat ideea unei întâlniri de o asemenea anvergură între arhitecți. Până de curând am avut senzația că suntem o masă de profesioniști care își fac meseria luptându-se fiecare cum se pricepe printr-o mlaștină legislativă, la a cărei asanare nu vrea nimeni să pună umărul. Această întâlnire consider că este un prim pas în acest demers, iar eu nu doresc să mai stau pe margine. Sunt și eu alături de toți cei care pun acum o piatră la fundația unui nou edificiu (arh. Anamaria Bancea).

Ai și tu, cu siguranță, un prieten, un angajat sau un cunoscut arhitect!

Întreabă-l mai multe despre NOVEMBarh când vă întâlniți sau când vorbiți data viitoare.

În căutare de parteneri, Hackathonul arhitecților de pe 25 noiembrie îți dă șansa să te implici și tu! Dacă și ție îți place să nu stai pe margine, scrie-ne pe e-mail la: arhitect2016@gmail.com

NOVEMBarh | Primul eveniment hackathon cu peste 300 de arhitecțiCe urmează după? Colecția de soluții NOVEMBarh va fi ca o “cartă albă” a arhitecților împreună, o declarație de intenție și de bună practică. Va fi publică, livrabilă către toți “acționarii” cu influență în viața cetății – administrație centrală și locală, asociații profesionale, asociații și inițiative din societatea civila și către presă.

Peste 40 de provocări | 18 ore de maraton | arhitect2016@gmail.com

Share.

Lasă un comentariu