Parteneriat între Direcția de Eficiență Energetică a ministerului și societatea profesională SAMER

0

Conducerea asociației profesionale a managerilor și auditorilor energetici din România SAMER s-a întâlnit joi, pe 11 iunie, la sediul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA), cu reprezentanții Departamentului Energie, sub coordonarea secretarului de stat Niculae Havrileț. Potrivit SAMER, întâlnirea a vizat inițiativele comune ale Direcției de Eficiență Energetică, conduse de Daniela Barbu, și Societatea Auditorilor și Managerilor Energetici, condusă de președintele Andrei Ceclan.

Pentru dezvoltarea unui corp profesional puternic al auditorilor și managerilor energetici s-a agreat construirea unei platforme interactive de comunicare și centralizare a datelor de monitorizare a pieței. De asemenea, întâlnirea a confirmat dorința partenerilor de dialog de a contribui cu toate cele necesare pentru o infuzie de capital în domeniul eficienței energetice, prin înființarea Fondului Național de Investiții în Eficiență și gestionarea unor mecanisme de finanțare europene.

„S-a convenit că reprezentații DEE-MEEMA să aibă întâlniri de lucru cu reprezentanți ai SAMER”, a precizat Andrei Ceclan, într-un comunicat de presă, “astfel încât să continue și să se intensifice o comunicare și un parteneriat solide în interesul comunității specialiștilor în eficiență energetică, pentru progresul semnificativ al acestui domeniu în industrie și la nivelul comunităților locale”.

Share.

Lasă un comentariu