Nuclearelectrica amână oprirea planificată a Unităţii 1 a Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă

0

Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale Nuclearelectrica (SNN) a decis, luni, amânarea opririi planificate a Unităţii 1 a Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, informează compania, într-un comunicat transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti şi Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Decizia amânării opririi planificate a Unităţii 1 CNE Cernavodă a fost determinată de contextul actual al epidemiei de COVID-19, coroborat cu măsurile aferente Planului de asigurare a protecţiei personalului şi a continuităţii operării şi producţiei, se precizează în comunicatul Nuclearelectrica.

“Amânarea efectuării opririi planificate a Unităţii 1 CNE Cernavodă nu afectează menţinerea nivelului înalt de securitate nucleară şi eficienţă în operare, producţia urmând să se desfăşoare la parametri normali”, se menţionează în comunicatul Nuclearelectrica citat de Agerpres.

În mod uzual, opririle planificate ale unităţilor nucleare se realizează alternativ, o dată la doi ani pentru fiecare unitate, în perioada mai-iunie, timp de aproximativ 30 de zile, potrivit sursei.

“Întrucât pregătirea unei opriri planificate reprezintă un proiect complex de investiţie prin structura logistică, contractare şi personal implicat, Consiliul de Administraţie a decis amânarea opririi Unităţii 1 pentru o perioadă care să permită implementarea proiectului fără asocierea cu riscul aferent contaminării cu COVID-19”, se precizează în comunicat.

Măsura amânării opririi planificate, în această perioadă, este o practică obişnuită pentru centralele nucleare care utilizează tehnologie CANDU. Stabilirea noii perioade de oprire planificată va avea la bază o analiză internă a tuturor factorilor de impact, potrivit Nuclearelectrica.

Share.

Lasă un comentariu