Ministrul Mediului o schimbă din funcţie pe şefa Gărzii de Mediu

0

Şefa Gărzii de Mediu, Gabriela Dorojan, a fost schimbată din funcţie. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat că în urma discuţiei cu Dorojan au ajuns la concluzia că “este oportun ca aceasta să nu mai ocupe” funcţia de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu.

“În urma discuţiilor avute în ultima perioadă cu doamna Comisar General, Gabriela Dorojan, am convenit de comun acord că este oportună încetarea calităţii de Comisar General al Gărzii Naţionale de Mediu, propunere care va fi avansată către Guvernul României”, a scris ministrul Mediului pe Facebook, conform Adevărul.ro.

El spune că joi dimineaţă a solicitat Comisariatului Naţional al Gărzii de Mediu planul de acţiuni de monitorizare şi control pe care Garda Naţională de Mediu le-a dispus în perioada 2014-2019 pentru Braşov, Bucureşti şi Iaşi. “Reducerea poluării, îmbunătăţirea calităţii aerului şi creşterea calităţii vieţii rămân obiective fundamentele ale acestui mandat!”, adaugă Alexe ministrul. Gabriela Dorojan a fost numită în funcţia de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu, cu rang de secretar de stat, în martie 2018, printr-o decizie a premierului de atunci Viorica Dăncilă. Anterior (din februarie 2013), Dorojan a fost director executiv la Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ilfov.

Share.

Lasă un comentariu