MFE: Subvenții de 150 mil. euro pentru producţia şi distribuţia de energie termică din resurse regenerabile

0

Executivul a adoptat Hotărârea pentru aprobarea schemei de ajutor de stat privind sprijinirea investiţiilor destinate promovării producţiei şi distribuţiei de energie termică în sistem centralizat, din surse regenerabile mai puţin exploatate, respectiv biomasă, biogaz, energie geotermală, informează Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

Potrivit unui comunicat al MFE, bugetul alocat schemei de ajutor de stat este de 150 milioane euro, din care 85% reprezintă fonduri europene, iar restul de 15% finanţări asigurate de la bugetul de stat.

Schema de ajutor de stat a fost avizată de Consiliul Concurenţei şi Comisia Europeană.

“Bugetul pentru investiţiile în producţia şi distribuţia de energie termică în sistem centralizat din surse regenerabile puţin exploatate va putea fi majorat până la 180 milioane euro fără o altă aprobare de la Comisia Europeană”, se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

De această finanţare vor beneficia unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale/asociaţiile de dezvoltare intercomunitară din regiunile mai puţin dezvoltate ale României, valoarea maximă ce va putea fi contractată de un beneficiar fiind de 15 milioane euro pentru un proiect de investiţii.

Finanţările vor putea fi acordate până la data de 31 decembrie 2021, iar proiectele vor putea fi implementate până la sfârşitul anului decembrie 2023.

Share.

Lasă un comentariu