Merkel cere statelor membre UE să sprijine ținta climatică de 55%

0

Cancelarul german Angela Merkel și-a arătat sprijinul pentru propunerea Comisiei Europene de a crește obiectivul climatic al blocului pentru a realiza o reducere cu 55% a gazelor cu efect de seră până în 2030. Vorbind în parlamentul federal, ea a declarat că actuala președinție a Consiliului UE va încerca să obțină o decizie favorabilă din partea tuturor statelor membre UE până la sfârșitul anului, conform CLEW.

Cancelarul Angela Merkel a declarat că președinția germană a Consiliului UE va „lupta” pentru ca statele membre să fie de acord cu obiectivul de reducere a gazelor cu efect de seră de 55%, așa cum a propus Comisia Europeană, descriind acțiunea climatică drept „o sarcină importantă pentru viitor pe care trebuie să o avem în prim plan.”

În cadrul alocuțiunii sale din parlamentul german în timpul unei dezbateri privind bugetul federal, ea a adăugat: „Până la sfârșitul președinției, scopul nostru este să luăm o decizie unanimă a tuturor statelor membre că suntem de acord cu acest obiectiv de 55% pentru UE”.

Acest lucru trebuie realizat până la sfârșitul anului, pentru a permite implementarea reglementărilor în 2021, a mai spus Merkel.

Comisia Europeană, condusă de președintele Ursula von der Leyen, a propus o creștere a obiectivului de reducere a gazelor cu efect de seră din 2030 la „cel puțin 55%” (în prezent 40%), dar decizia este departe de a fi luată. Statele membre, din care unele au militat împotriva unei ținte prea ambițioase, trebuie să cadă de acord asupra poziției comune, înainte ca un obiectiv final să fie încorporat în legea UE privind schimbările climatice, după negocierile cu Parlamentul European.

Share.

Lasă un comentariu