Marea Britanie dă undă verde celui mai mare proiect eolian offshore din lume

0

Cel mai mare proiect eolian offshore din lume a primit aprobarea din partea Departamentului de Afaceri Energetice al Marii Britanii (BEIS), conform edie.net, partener media EurActiv.

Situat la 89 kilometri în largul coastei Yorkshire, proiectul cu 300 de turbine Hornsea Project va avea o capacitate de până la 1.8GW și ar putea satisface cererea de energie electrică anuală pentru aproximativ 1,6 milioane de gospodării din Marea Britanie.

Proiectul de 6 miliarde de lire sterline ( 6,94 miliarde euro) este de așteptat să creeze aproape 2.000 de locuri de muncă pe șantier și 580 de locuri de muncă operaționale și de întreținere în regiunea Humber, până la finalizare.

“Industria eoliană offshore din Marea Britanie a crescut într-un ritm extraordinar în ultimii câțiva ani și este o parte fundamentală a planurilor noastre de a construi un sistem curat, la prețuri accesibile și din surse sigure de energie.

“Marea Britanie este lider mondial în domeniul energiei eoliene offshore și suntem hotărâți să fie una din cele mai importante destinații pentru investiții în energie regenerabilă, ceea ce înseamnă locuri de muncă și creștere economică în întreaga țară”, a spus secretarul de stat Greg Clark.

Aprobarea proiectului – estimat a fi pe deplin operațional în 2020 – vine după ce finanțatorul Dong Energy a luat o decizie finală în luna februarie.

Guvernul a folosit anunțul ca o oportunitate de a dezvălui că oferă un sprijin financiar de 730 de milioane de lire sterline ( 843 milioane de euro) disponibil pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile în perioada prezentului Parlament (de cinci ani- n.r.), și se așteaptă să fie instalate 10GW de energie eoliană offshore până la sfârșitul acestui deceniu.

Share.

Lasă un comentariu