Licitațiile germane arată că investitorii preferă mai mult energia solară, în defavoarea celei eoliene

0

Ultimele licitații pentru regenerabile din Germania au dezvăluit că investitorii preferă să construiască proiecte de energie solară, fiind ceva mai reticenți în abordarea proiectelor eoliene. În cadrul licitației pentru energie solară, investitorii s-au oferit să construiască proiecte cu o capacitate totală de aproape 450 MW, de peste patru ori mai mare decât capacitatea oferită, de 96 MW, a declarat agenția BNetzA, potrivit Clean Energy Wire și pv magazine.

Oferta medie a fost de 5,27 cenți pe kilowatt-oră (ct/kWh), în ușoară creștere față de 5,18 ct/kWh, în licitația anterioară. În schimb, licitația pentru eolian a fost semnificativ subscrisă: agenția a licitat în jur de 826 MW, dar ofertele de succes au totalizat doar 464 MW, la un preț mediu de 6,14 ct/KWh, de asemenea într-o ușoară creștere față de sesiunea precedentă, de 6,07 ct/kWh, susținută la începutul acestui an.

Federația germană pentru inginerie VDMA a declarat că rezultatele au subliniat faptul că guvernul german trebuie să acționeze rapid pentru a stimula lansarea energiei eoliene.

“Oferta slabă confirmă nevoia urgentă de acțiuni pentru a elimina riscurile de autorizare, pentru a face mai atractivă abordarea noilor proiecte”, a declarat Matthias Zelinger, șeful diviziei Power Systems a VDMA. “În ciuda etapelor inițiale și a anunțurilor guvernului federal, este important să implementăm o politică de tranziție energetică clară, consecventă și ambițioasă”, a adăugat el.

Expertul energetic al verzilor, Julia Verlinden, a declarat, deasemenea, că nu a fost o surpriză faptul că puterea eoliană a continuat să sufere, având în vedere lipsa inițiativelor guvernamentale de îmbunătățire a situației pentru noi proiecte, potrivit pv magazine.

Share.

Lasă un comentariu