Kremlinul declară că disputa Rosneft cu Transneft nu poate fi rezolvată de Putin

0

Lupta dintre Rosneft și Transneft nu este problema președintelui rus Vladimir Putin pentru că este o chestiune corporativă, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, miercuri.

Producția de petrol din Rusia a scăzut aproape de minimul ultimilor trei ani la începutul lunii iulie, ca urmare a conflictului dintre monopolul de transport de petrol Transneft și cel mai mare producător de petrol din Rusia, potrivit Reuters.

Transneft a criticat luni producătorul de petrol Rosneft, pretinzând că a călcat în picioare controlul de calitate și a solicitat daune nefondate.

Transneft a spus că Rosneft nu a vrut să ajute la rezolvarea crizei petrolului contaminat din conducta rusească de export Drujba, care a început la sfârșitul lunii aprilie și că producătorul de petrol a căutat să obțină despăgubiri fără motiv, potrivit The Moscow Times.

În replică, Rosneft a declarat că a citit declarația Transneft cu “regret” și “uimire”. “În loc să nu facem comentarii atât de neconstructive, am dori să vedem un plan clar și public de măsuri”, au declarat oficialii Rosneft.

Share.

Lasă un comentariu