Hidroelectrica va deveni furnizor de ultimă instanţă opţional

0

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a depus documentaţia necesară pentru a deveni furnizor de ultimă instanţă (FUI) opţional de energie electrică. După acest pas, compania va putea vinde energie electrică clienţilor casnici şi pe viitoarea piaţă reglementată, în Bucureşti.

“Am depus la ANRE documentaţia pentru a deveni Furnizor de Ultimă Instanţă Opţional. Vizăm o singură zonă de distribuţie, Bucureşti-Ilfov”, a declarat directorul general al companiei, Bogdan Badea, pentru e-nergia.ro. El a precizat că ar putea oferi, în final un preţ cu 2% până la 5% mai mic decât cel de acum al FUI obligat pentru zona Bucureştiului.

FUI opţional poate furniza energie electrică numai clienţilor beneficiari de serviciu universal. Astfel acesta îşi asumă îndeplinirea obligaţiilor de asigurare a serviciului universal pentru clienți casnici și non-casnici cu consum mic care nu și-au exercitat dreptul de eligibilitate (nu au trecut în piața concurențială). Acești clienți îşi pot schimba oricând şi fără costuri FUI obligat cu un FUI opţional, acesta din urmă păstrând obligaţia de a asigura furnizarea energiei electrice în regim de serviciu universal, în aceleaşi condiţii de siguranţă şi calitate – la un preț cu cel puţin 0,3% mai mic față de cel avizat de ANRE în zona respectivă.

Share.

Lasă un comentariu