Hidroelectrica scoate la vânzare 31 microhidrocentrale cu discount de 20%

0

Hidroelectrica scoate la vânzare 31 de microhidrocentrale, cu preț de pornire de 70 de milioane de lei, cu 20% sub suma cerută la licitaţiile anterioare, notează Mediafax.

“Dacă la licitaţiile organizate anterior cele 31 de microhidrocentrale erau oferite spre vânzare la suma de 83,2 milioane de lei, la licitaţiile organizate în noiembrie valoarea lor a scăzut la aproximativ 70 de milioane de lei, deci cu o reducere de 13 milioane de lei, fiind aplicat un discount de până la 20%”, se arată într-un comunicat al companiei de stat.

Licitaţiile pentru unităţile cu o putere totală instalată de 25,7 MW vor avea loc în perioada 23-26 noiembrie. Activele, structurate în 22 pachete, sunt situate în judeţele Suceava, Brașov, Hunedoara, Neamț, Sibiu, Vâlcea, Maramureș, Arad, Argeș, Buzău, Timiș, Vrancea şi Bacău.

Compania de stat a vândut doar două dintre cele 34 de microhidrocentrale scoase la licitaţie în iulie, pentru care a încasat aproape 4 milioane de lei.

Microhidrocentrala Călugăriţa de pe râul Valea lui Stan (judeţul Argeş) a fost cumpărată de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, cu 1,7 milioane de lei, iar a doua microhidrocentrală, Vlădeşti, aflată în bazinul râului Olăneşti din judeţul Vâlcea, a fost adjudecată de firma Roski Air Service, cu 2,2 milioane de lei. Până în prezent au fost vândute 28 de microhidrocentrale, pentru 79,6 milioane de lei (18 milioane de euro).

Hidroelectrica a înregistrat în primul semestru un profit record de 725 de milioane de lei, cu 42% mai mare decât cel raportat în perioada similară a anului trecut. Cifra de afaceri aferentă primului semestru a crescut cu aproape 300 de milioane de lei comparativ cu primele 6 luni ale anului 2014 şi a ajuns la 1,85 miliarde de lei.

Share.

Lasă un comentariu