Hidroelectrica: Profit net în scădere cu 11%, în prima jumătate a anului

0

Producătorul de energie electrică Hidroelectrica a obţinut un profit net de 806 milioane de lei în primul semestru al acestui an, cu 11% mai puţin comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit unui raport postat pe site-ul companiei.

EBITDA (Profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare) a fost în scădere cu 26%, până la 1,251 miliarde de lei, în timp ce veniturile din exploatare au fost mai mici cu 23%, ajungând la 1,823 miliarde de lei.

“Veniturile din exploatare au scăzut în primul semestru al anului faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, ca urmare a hidraulicităţii scăzute şi a diminuării preţului mediu de vânzare ca urmare a efectelor COVID-19, precum şi a faptului ca Hidroelectrica a fost obligată să vândă şi mai multă energie electrică pe piaţa reglementată decât în semestrul I al anului 2019 şi la un preţ şi mai mic. Acest lucru a dus şi la diminuarea cheltuielilor de exploatare”, explică reprezentanţii companiei, potrivit Agerpres.

Compania a produs în perioada analizată 7,136 TWh de electricitate, cu 23% mai puţin decât în primul semestru al anului trecut.

Investiţiile au crescut însă cu 32%, până la 53,5 milioane de lei. Cea mai mare creştere, de 81%, a fost în zona investiţiilor în retehnologizări şi modernizări, unde au fost alocate 20,3 milioane de lei.

Share.

Lasă un comentariu