Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » General Electric: legislația trebuie să ofere perspective pe termen lung

General Electric: legislația trebuie să ofere perspective pe termen lung

28 ianuarie 2015
Consumatori
energynomics

România trebuie să lucreze la îmbunătăţirea clarităţii legislaţiei, întrucât investitorii au nevoie de perspective pe termen lung, a declarat John Rice, președintele General Electric (GE), citat de Mediafax.

„Trebuie îmbunătățită claritatea legislației, investitorii vor perspective pe termen lung. Am încuraja Guvernul să lucreze la asta. Sunt importante și calitatea angajaților și a educației”, a afirmat şeful grupului american. El s-a întâlnit la Bucureşti cu oficiali din guvern și cu reprezentanți ai clienților și partenerilor de afaceri ai GE în România.

GE deține două fabrici în România, una de echipamente petroliere în Ploiești, pe care a cumpărat-o în 2013 de la compania americană Lufkin, și o unitate de producție de componente pentru motoare de avioane, în București. Anul trecut, GE a anunțat că analizează posibilitatea extinderii capacității fabricii din Ploiești cu echipamente pentru forajul off-shore.

John Rice a spus că fabricile GE din România activează pe segmente de afaceri care sunt în creștere pe termen lung, dar, din cauza scăderii prețului petrolului, divizia de petrol și gaze a grupului american estimează pentru acest an venituri în stagnare la nivel global, fiind posibilă însă și o reducere de până la 5%.

„Din cauza scăderii prețului barilului de petrol, unii dintre clienții noștri își reduc bugetele de investiții, dar noi ne așteptăm ca prețul barilului să își revină în timp. Actualul preț este influențat de emoții, de traderi, și mai puțin de condițiile de piață. Pentru anul acesta preconizăm pentru divizia de oil & gas venituri în stagnare, dar luăm în considerare și o reducere de până la 5%. Alte divizii pot însă să profite de această conjunctură”, a spus Rice.

Cristian Colțeanu, președintele și directorul general al GE pentru România, Bulgaria și Republica Moldova, a afirmat că deocamdată GE nu face angajări în România, dar analizează diverse proiecte pentru viitor. Potrivit lui Colțeanu, 70% din infrastructura energetică din România este învechită și trebuie înlocuită, acesta fiind un sector cu potențial de creștere pentru GE în România. „Energia trebuie să fie sigură, eficientă și suportabilă ca preț”, a spus Colțeanu.

Sursa

Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *