FPPG: Parteneriatul public – privat, cheia pentru implementarea măsurilor concrete pe piaţa muncii

0

Un proiect pilot în parteneriat public-privat poate fi cheia de accelerare şi implementare a măsurilor concrete propuse de mediul de afaceri pentru flexibilizarea pieţei muncii din România, susţin reprezentanţii Federaţiei Patronale de Petrol şi Gaze (FPPG).

Potrivit unui comunicat, aceasta este principala concluzie rezultată în urma discuţiilor purtate între ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Raluca Turcan, şi reprezentanţii Pactului pentru Muncă – PPM.

Reprezentanţii FPPG susţin că ideea unui proiect pilot între minister şi mediul privat, cu un manager de proiect care să lucreze la implementarea măsurilor venite dintre privat către stat în vederea creării unei pieţe a muncii eficiente a fost îmbrăţişată de ministrul de resort.

De asemenea, s-a discutat şi despre reducerea muncii la negru, debirocratizarea şi digitalizarea pe piaţa forţei de muncă.

“Apreciez implicarea mediului de afaceri în rezolvarea problemelor din piaţa muncii şi cred că orice soluţie este binevenită. Parteneriatul public – privat este un prim pas în cooptarea mediului privat în actul de legiferare şi implementare de soluţii viabile, benefice unei funcţionari eficiente a pieţei muncii. În concordanţă cu propunerile din Pactul pentru Muncă, intenţionăm să prelungim măsurile de sprijin pentru cei care angajează zilieri sau sezonieri, vom sprijini sectorul HORECA şi ne dorim să avem un grad redus al muncii nefiscalizate”, a declarat Raluca Turcan, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, potrivit Agerpres.

Share.

Lasă un comentariu