Acasă » Petrol și Gaze » Virgil Popescu şi ministrul ungar de Externe au discutat despre gazul din Marea Neagră şi conducta BRUA

Virgil Popescu şi ministrul ungar de Externe au discutat despre gazul din Marea Neagră şi conducta BRUA

18 februarie 2021
Explorare și producție
Energynomics

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut joi o întâlnire de lucru cu ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Peter Szijjarto, în cadrul căreia s-a accentuat necesitatea dezvoltării relaţiilor bilaterale dintre cele două state, în mod special în domeniul Energiei.

„Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Peter Szijjarto. În cadrul dialogului s-a accentuat necesitatea dezvoltării relaţiilor bilaterale dintre cele două state, în mod special în domeniul Energiei. În mod specific, am discutat despre gazul din Marea Neagră, despre conducta BRUA şi perspectiva Ungariei cu privire la acest proiect important, având în vedere că vrem să găsim soluţii viabile pentru diversificarea surselor de alimentare şi transport, pentru a întări securitatea energetică. Am căzut de acord să intensificăm dialogul pentru a colabora în ceea ce priveşte discuţiile ce se vor purta la nivelul Uniunii Europene în vederea îndeplinirii obiectivelor cu privire la trecerea către o energie curată, folosind un mix energetic diversificat neutru din punct de vedere tehnologic”, a menționat Virgil Popescu, potrivit Agerpres.

La întâlnire au mai participat, din partea Ungariei, E.S. Ambasadorul Zakonyi Botond şi secretarul de stat Mosoczi Laszlo iar din partea României, secretarii de stat Dan Drăgan şi Niculae Havrileţ şi Cristian Bădescu – reprezentant cu însărcinări speciale al MAE pentru securitate energetică.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *