Europa va crește importurile de gaze rusești cu 25% – Gazprom

0

Europa va căuta să importe cu 25% mai mult gaze naturale rusești în 2020, au declarat oficialii Gazprom, în timp ce compania se pregătește să anunțe rezultate record.

Gazprom va exporta volume record de gaze naturale în acest an și în următorii ani, a declarat luni un oficial al companiei, reiterând previziunile din iunie. Creșterea cererii are loc în pofida criticilor persistente ale UE privind dependența regiunii de gazele rusești și a solicitărilor privind identificarea unor surse alternative de gaz.

“Deja primim cereri pentru volume suplimentar de export începând cu anul 2020. Cererea suplimentară din partea cumpărătorilor noștri tradiționali, dar și a celor noi, se ridică la circa 50 de miliarde de metri cubi pe an”, a declarat vicepreședintele companiei, Alexander Medvedev, potrivit Financial Times.

Între timp, exporturile Gazprom în 2018 și 2019 către Europa și Turcia sunt de așteptat să stabilească al treilea record anual și să depășească 200 mld mc.

“Astăzi, la începutul lunii decembrie, se poate spune cu un grad înalt de certitudine că volumul va depăși 200 de miliarde de metri cubi [în 2018]”, a spus Medvedev, reiterând previziunile companiei din iunie. “Cred că mai mult de 200 Bcm vor fi exportate și în 2019”.

Share.

Lasă un comentariu