Eficiența energetică în Germania a crescut cu 3,2% în 2018 – AGEB

0

În 2018, indicatorul privind eficiența energetică din Germania s-a îmbunătățit cu 3,2% față de anul precedent, conform estimărilor preliminare ale grupului de cercetare a pieței energetice AG Energiebilanzen (AGEB). Pentru a produce produse și servicii în valoare de 1.000 de euro, s-au folosit 4,5 GJ de energie primară (4,7 GJ în 2017), scrie AGEB, citat de CLEW.

Câștigurile de eficiență în generarea de energie și în alte sectoare de conversie a energiei au contribuit la creșterea globală a eficienței energetice. Printre motive s-au numărat centralele moderne, mai eficiente din punct de vedere energetic, efectele statistice ale eliminării energiei nucleare din Germania și extinderea surselor regenerabile de energie, a declarat AGEB, într-un comunicat de presă. Eficiența energetică în gospodăriile private, ajustată pentru efectele de temperatură, s-a înrăutățit cu 1,6 la sută în 2018. Din 1990, eficiența energetică în economia germană s-a îmbunătățit în general cu 40 la sută, cu o creștere medie de 1,9 la sută pe an. Cu toate acestea, în gospodăriile private, eficiența energetică s-a îmbunătățit doar cu 29 la sută în același interval de timp, ceea ce face ca sectorul să rămână semnificativ în urma celorlalte.

În general, consumul final de energie în raport cu producția economică („productivitatea energetică finală”) s-a îmbunătățit cu 1,9 la sută în 2018, susține AGEB.

Share.

Lasă un comentariu