E.ON şi Engie susţin necesitatea unui nou calendar de liberalizare a preţurilor

0

Cei doi mari furnizori de gaze din România, E.ON și Engie, opinează că trecera bruscă de la un preț plafonat la un preț majorat al pieței, dacă OUG 114 se aplică în forma actuală, ar crea numulțumiri pentru clienții casnici, iar o soluție ar fi un calendar de liberalizare al preţurilor, pentru o perioadă de trei ani.

Soluţia a fost avansată de Eric Stab, director general al Engie România. “Ce se va întâmpla cu toţi consumatorii casnici când efectele OUG 114 vor înceta? Acum preţul este de 68 de lei (preţ care va fi menţinut până în 2022-n.red) dar dacă atunci preţul pieţei va fi de 140 de lei/MWh? Cum va putea fi suportată o astfel de creştere?” a declarat Stab, la a doua ediţie a Romanian International Gas Conference, conform e-nergia.ro.

“Trebuie să facem, în acest interval de timp, trecerea de la preţul impus de stat la preţul de piaţă. Soluţia este un calendar de liberalizare, de introducere treptată, procentual, a preţului de piaţă. Atunci, trecerea va fi făcută mai ușor”, a declarat Stab.

Şi Anca Dragu, director general adjunct, E.ON Romania, susţine ideea. “Da, toţi participanţii la această piaţă dorim o piaţă funcţională, unde preţul să se formeze liber. Este singura soluţie. Nu se poate face de pe o zi pe alta, ci într-un interval de timp”, a spus Dragu.

Share.

Lasă un comentariu