E oficial: ANRE a desființat Departamentul pentru Eficiență Energetică

0

Bogdan Tudorache

ANRE a emis ordinul prin care desființează Departamentul pentru Eficiență Energetică, acesta urmând să treacă la Ministerul Economiei și Energiei (MEEMA). Site-ul ANRE precizează sec că a fost emis un ”Ordin pentru abrogarea Ordinului președintelui Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei nr. 95/2014 privind înființarea Departamentului pentru eficiență energetică în cadrul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei și numirii șefului acestuia”, fără a oferi informații suplimentare.

Mutarea departamentului de Eficiență Energetică de la Autoritatea de reglementare în domeniul energetic (ANRE) la Ministerul Economiei și Energiei (MEEMA) s-a făcut pentru că gestionarea proiectelor europene nu era posibilă, aceasta nefiind printre atribuțiile ANRE, a declarat recent Iulian Iancu, șeful Comisiei de industrii a Camerei Deputaților.

”Printre atribuțiile ANRE nu se număra și gestionarea proiectelor pe fonduri europene. S-a efectuat această mutare exact pentru a permite gestionarea acestora”, a spus Iancu, în cadrul reuniunii comitetului director al CNR-CME.

Totodată, Planul Național de Acțiune în domeniul Eficienței Energetice nu a funcționat, acesta fiind și unul din motivele mutării, pe lângă faptul că Ministerul nu i-a acordat atenția cuvenită, a mai spus Iancu.

Unul din motivele pentru care departamentul a fost inițial mutat în cadrul ANRE a fost și grila de salarizare și personal, mai mare în cazul Autorității, care să permită desfășurarea unei activități curente eficiente. În cazul Ministerului, salariile și schema de personal sunt reduse. ”Se creează o tranziție în care nimeni nu face nimic”, a comentat un expert din industrie.

Share.

Lasă un comentariu