Confederaţia Concordia cere premierului Orban liberalizarea pieței energetice și definirea consumatorului vulnerabil

0

Bogdan Tudorache

Confederaţia Concordia a remis astăzi o scrisoare adresată premierului Ludovic Orban prin care prezintă cerințele sale pentru a asigura un mecanism de piață agreat de mediul de afaceri, conform unui comunicat remis energynomics.ro

În domeniul energetic, Confederația cere liberalizarea pieței și definirea consumatorilor vulnerabili, dar și măsuri în domeniul trasabilității carburanților.

”Susținem o piață liberă și protecția sustenabilă a consumatorilor vulnerabili. În acest sens, este necesară clarificarea definiței sărăciei energetice și implementarea unui program cuprinzător care să asigure protecția consumatorilor vulnerabili, incluzând măsuri de sprijin financiare, non-financiare și măsuri pentru eficiență energetică”, se arată în document.

”Finalizarea cadrului de reglementare pentru transpunerea Directivei (UE) 2015/652 a Consiliului din 20 aprilie 2015 de stabilire a metodelor de calcul și a cerințelor de raportare în temeiul Directivei 98/70/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind calitatea benzinei și a motorinei, cu privire la ținta de 6% emisii GES din 2020. Este necesară o metodologie clară pentru trasabilitatea carburanților & a metodelor acceptate prin care industria își poate atinge țintele GES în 2020 (biocarburanți, GPL, răspundere privind reducerea emisiilor din segmentul upstream)”, susțin oficialii Concordia.

Share.

Lasă un comentariu