Comisia pentru definirea consumatorului vulnerabil și-a început lucrările

0

Comisia interministerială pentru definirea consumatorului vulnerabil și-a început activitatea. Înființată la solicitarea premierului Viorica Dăncilă, comisia a avut o primă ședință în luna august.

Cei peste 20 de participanți – reprezentanți ai Ministerului Energiei, Ministerului Muncii, Ministerului Finanțelor, ai asociațiilor de profil (ACUE, AFEER), autorități locale – au făcut o trecere în revistă a cadrului de reglementare și au convenit ce modificări sunt necesare, conform investenergy.ro.

Comisia este condusă de Florin Ciocănelea, Consilier de stat și Andreea Lambru, Secretar general adjunct al Guvernului. “Primul-ministru a aprobat constituirea unei comisii interministeriale care, în următoarele două-trei luni, va continua să elaboreze şi să definitiveze legislaţia pentru consumatorul vulnerabil, ceea ce cred că, pentru mulţi jucători din piaţă, va fi binevenit, inclusiv pentru economie”, a afirmat recent Florin Ciocănelea, la o conferință de specialitate.

Se dorește astfel ca până la finele anului în curs să se soluționeze problema consumatorilor vulnerabili în România. Este o problemă stringentă pe care autoritățile din România trebuie să o rezolve în regim de urgență, aceasta fiind și solicitarea Comisiei Europene.

Share.

Lasă un comentariu