CE Hunedoara va furniza servicii de sistem către OTS de cel puţin 400 MW

0

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) va furniza servicii tehnologice de sistem către Operatorul de transport şi sistem (OTS), la o valoare a puterii electrice de cel puţin 400 MW, până la data de 31.12.2020, în condiţiile reglementărilor emise de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, în vederea menţinerii nivelului de siguranţă a Sistemului Electroenergetic Naţional, potrivit unui proiect de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru prorogarea termenului de aplicare a măsurilor prevăzute prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 26/2018 privind adoptarea unor măsuri pentru siguranţa alimentării cu energie electrică, potrivit financialintelligence.ro.

Astfel, va fi prelungită obligația pentru Operatorul de transport și sistem – Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” – S.A. de a stabili capacitatea lunară corespunzătoare serviciilor tehnologice de sistem, reprezentând rezervă terţiară lentă, până la data de 31.12.2020.

Societatea Complexul Energetic Hunedoara este unul dintre operatorii economici din portofoliul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Cu o capacitate instalată de 1.225 MW, CEH este cel mai mare producător de energie electrică din partea de nord-vest a României și, în pofida situației financiare deosebit de dificile, reușește să asigure în continuare servicii de sistem sigure și stabile operatorului de transport și sistem, potrivit notei de fundamentare a proiectului.

Share.

Lasă un comentariu