BMW alege Germania pentru producția mașinii electrice Mini

0

Grupul german Bayerische Motoren Werke AG (BMW) intenționează mutarea producției modelului electric Mini care urmează să fie lansat anul acesta, din Marea Britanie în Germania, ca răspuns la planurile Regatului Unit de a ieși de pe piața unică europeană după Brexit, potrivit unui anunț al publicației germane Handelsblatt.

”BMW ar putea transfera producția la fabricile sale din Regensburg și Leipzig, o altă opțiune fiind uzina Nedcar din Olanda”, arată Handelsblatt citând surse din interiorul producătorului de automobile de lux. Astfel, săptămâna viitoare ar urma să înceapă negocierile dintre reprezentanții BMW și cei ai Guvernului de la Londra, iar o decizie ar putea fi anunțată în semestrul doi din 2017.

Reprezentanții BMW nu au comentat informația, dar surse neoficiale au explicat că firma germană nu mai este interesată să investească în Oxford, unde este principala fabrică din Marea Britanie care produce modelul Mini, dacă Regatul Unit va ieși de pe piața unică europeană în urma unui „hard Brexit” (Brexit dur).

Directorul general Harald Krueger anunța recent că firma vrea să-și majoreze anul viitor vânzările de vehicule electrice cu două treimi, la 100.000 de unități, în urma diversificării modelelor de baterii pentru acest tip de vehicule.

”Pentru a stimula vânzările, BMW va extinde raza de acțiune a bateriei pentru modelul de oraș i3 cu 50%”, au afirmat reprezentanții companiei.

Potrivit unei analize, procentajul de automobile electrice și hibride din totalul vânzărilor va crește la 15-25% până în 2025, a afirmat directorul general al BMW.

Obiectivul Guvernului de la Berlin este ca în anul 2020, un milion de automobile electrice să ruleze pe drumurile din Germania. De asemenea, în ceea ce îi privește pe producătorii auto germani, BMW, Mercedes și Volkswagen produc deja automobile electrice, iar Audi și Porsche au planuri referitoare la producția unor astfel de automobile.

Share.

Lasă un comentariu