Acasă » Termo » BEI acordă 21 mil. euro pentru renovare termică a Sectorului 2 al Capitalei

BEI acordă 21 mil. euro pentru renovare termică a Sectorului 2 al Capitalei

energynomics

Bogdan Tudorache

Banca Europeană de Investiții (BEI) a oferit un împrumut de 21,1 milioane euro, prima tranșă a unei finanțări totale de 63,6 milioane euro, pentru finanțarea celei de-a treia faze a programului de investiții în domeniul eficienței energetice din Sectorul 2 al Bucureștiului. În total, 400 de clădiri vor beneficia de eficiență energetică modernizată în această a treia fază, pe lângă cele 452 de clădiri din primele două faze.

”Fondurile BEI vor contribui la creșterea eficienței energetice a 400 de clădiri rezidențiale din Sectorul 2. Reducerea rezultată a consumului de energie și, prin urmare, reducerea emisiilor și a poluării, vor contribui, de asemenea, la creșterea nivelului de viață al cetățenilor din București. Acest program axat pe acțiuni climatice va sprijini și mai mult România în îndeplinirea angajamentelor sale internaționale cu privire la reducerea emisiilor și economisirea de energie”, a declarat vicepreședintele BEI, Andrew McDowell.

Izolarea termică îmbunătățită a clădirilor va duce la economii de 50% în consumul de energie pentru încălzirea apartamentelor. Fondurile BEI vor finanța până la 75% din costurile acestui proiect semnificativ de economisire a energiei, contribuind atât la punerea în aplicare a Planului național de acțiune în domeniul eficienței energetice al Guvernului României, cât și a Inițiativei UE privind eficiența resurselor.

Operațiunile actuale reprezintă o continuare a cooperării BEI cu diverse sectoare ale Bucureștiului. Până în prezent, Banca a aprobat finanțări în valoare de 613 milioane euro pentru finanțarea eficienței energetice a clădirilor din diferite sectoare ale Bucureștiului.

Programul include reabilitarea a 2.405 de clădiri rezidențiale cu 143.300 de apartamente și construcția de facilități de învățământ, inclusiv NZEB (Near-Zero Energy Buildings, clădiri cu emisii zero) și modernizări în domeniul eficienței energetice pentru facilitățile afterschool, ceea ce duce la un consum de energie mai redus și emisii reduse.

Economiile totale de energie realizate sau preconizate ca urmare a măsurilor de eficiență energetică se ridică la 983.000 GWh pe an, ceea ce corespunde unei reduceri de CO2 de 416.000 tone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *