Bege: Timpul ne presează

0

Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) a arătat că Parlamentul a ignorat total timp de patru luni semnalele ANRE că legislaţia naţională nu corespunde cu cea europeană, astfel că reglementatorul vrea să cuprindă aceste calendare de liberalizare în legislaţia secundară.

“Cu investiţiile pe care le-am făcut în regenerabile, vom atinge ţintele pentru 2020, dar marele semn de întrebare este ce ne aşteaptă după. Planul Naţional de Energie şi Schimbări Climatice trebuie negociat până în decembrie. Însă de două luni nu mai avem un ministru cu care să avem discuţii constructive şi nici Parlamentul nu răspunde la semnalele pe care le dăm din iulie. În iulie s-au întâmplat două lucruri: avizul motivat de la Comisia Europeană pe gaze naturale şi publicarea în Jurnalul Oficial al UE al Regulamentului 943 şi Directivei 944”, a spus Bege.

El a subliniat că ANRE a notificat comisiile de specialitate din Parlament că trebuie adoptate de urgenţă modificările la OUG 114, astfel încât noile calendare de liberalizare să fie legiferate.

Share.

Lasă un comentariu