APIA: Creştere cu 4,6% a vânzărilor de autoturisme ecologice în România, în primele 4 luni

0

Vânzările de autoturisme ecologice din România au crescut 4,6% în primele patru luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, reiese din datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA).

Ponderea autoturismelor electrice şi hibrid în totalul pieţei auto locale a ajuns la 5,7%, în perioada analizată, peste nivelul din intervalul similar al anului trecut, când aceasta era de 4%.

Vă așteptăm, joi, pe 28 mai, între 10 și 11, la EnergynomicsTalks, pentru o conversație despre piața de autovehicule electrice din România, pe canalul de YouTube al Energynomics! Pregătiți întrebările pentru Dragoș Fundulea, Senior Project Manager în cadrul Roland Berger.

 

Potrivit sursei citate de Agerpres, din ianuarie până în aprilie 2020 au fost cumpărate 1.822 de autoturisme ecologice, mai multe cu 4,6%, comparativ cu primele patru luni din anul precedent, perioadă în care s-au înregistrat 1.742 de achiziţii.

Datele centralizate de APIA evidenţiază faptul că majoritatea autoturismelor prietenoase cu mediul sunt hibride – respectiv 1.335 de unităţi, în scădere cu 4,2%, în comparaţie cu perioada ianuarie – aprilie 2019, în timp ce vânzările de autoturisme electrice înregistrează 315 de exemplare (+27,5%) şi cele plug-in un număr de 172 de unităţi (+70,3%).

Share.

Lasă un comentariu