AFM: Statul va subvenționa doar 87 de vehicule electrice și 17 hibride

0

Un număr de 364 de dosare de finanțare au fost acceptate în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus, destinate persoanelor juridice, din acest total peste 10% fiind pentru 104 autovehicule electrice și hibride, potrivit datelor transmise de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 33 dosare pentru 104 autovehicule, dintre care 87 autovehicule pur electrice și 17 electrice hibride, se arată în comunicatul de presă al AFM.

Conform sursei citate, persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii sau dealerii auto validați în Programele Rabla și Rabla Plus 2017. De asemenea, persoanele juridice interesate pot depune dosare de acceptare în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus până la data de 29 septembrie 2017.

Totodată, instituția a aprobat 814 cereri de finanțare și șase contestații primite din partea persoanelor fizice în Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire (Programul Casa Verde), conform Agerpres.

Ca urmare a aprobării dosarelor de finanțare în ședința Comitetului de Avizare din data de 10 august 2017, Administrația Fondului pentru Mediu a publicat listele cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național (Programul Rabla) și în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus) și cu persoanele fizice aprobate în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire (Programul Casa Verde).

În această etapă, pentru Programul Rabla au fost acceptate 331 de dosare pentru 895 autovehicule și cinci contestații pentru opt autovehicule.

Listele cu persoanele juridice aprobate în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus, precum și cele cu persoanele fizice acceptate în cadrul Programului Casa Verde au fost publicate pe site-ul AFM.

Share.

Lasă un comentariu