AFM aprobă extinderea programului pentru încă 49 de mașini electrice

0

Un număr de 251 de noi dosare au fost acceptate în Programul “Rabla 2018” pentru persoane juridice, din care 28 în cadrul extensiei “Rabla Plus”, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, toate listele aprobate în cadrul Programelor “Rabla” şi “Rabla Plus” sunt publicate pe site-ul AFM.

În cea mai recentă evaluare a dosarelor depuse, Comitetul de avizare al AFM a acceptat pentru Programul “Rabla Clasic” 223 de dosare pentru 407 autovehicule, în timp ce în cazul Programului “Rabla Plus” au fost acceptate 28 de dosare pentru 49 de autovehicule, dintre care patru electrice hibride şi 45 pur electrice, conform Agerpres.

Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în cele două programe, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituţiei.

De asemenea, persoanele juridice interesate pot depune dosare de acceptare în cadrul Programelor “Rabla” şi “Rabla Plus” până la data de 28 septembrie 2018.

Vânzările de autoturisme ecologice au crescut cu 62,4%, în primele trei luni din 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, până la 661 de unităţi, se arată în rapoartele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA).

Potrivit datelor oficiale, din acest total, 201 sunt autoturisme electrice 100%, echivalentul unui salt de până la patru ori (+390,2%) faţă de primele trei luni din anul 2017, iar 460 de unităţi sunt hibride (+25,7%).

În intervalul ianuarie – martie 2018, ponderea autoturismelor “verzi” în totalul vânzărilor, la nivel naţional, a fost de 2,2%, în timp ce, în aceeaşi perioadă din anul precedent, ponderea era de 1,7%.

Share.

Lasă un comentariu