AFEER reprezintă oficial și furnizorii de gaze naturale

0

Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România – AFEER a primit acordul instanțelor românești pentru schimbarea statutului și a numelui, deoarece Asociația va reprezenta și furnizorii de gaze naturale, alături de cei de energie electrică şi, în consecință, îşi schimbă denumirea în Asociaţia Furnizorilor de Energie din România.

„Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România marchează un moment important în activitatea sa. La aproape 15 ani de când reprezintă vocea furnizorilor de energie electrică, Asociația a decis să-şi extindă activitatea şi să vină şi în sprijinul furnizorilor de gaze naturale, alfel spus, al furnizorilor de energie. Era pasul următor așteptat, pentru că majoritatea furnizorilor și traderilor de energie electrică din țară dețin și licențe în domeniul gazelor naturale. De altfel, și autoritățile naționale – ANRE, Ministerul Energiei, comisiile parlamentare – se ocupă de ambele sectoare, al energiei electrice și al gazelor naturale. De asemenea, la nivel internațional, este o organizare obișnuită. Odată cu aprobarea statutului de către instanțe, și noi am devenit oficial Asociația Furnizorilor de Energie din România”, a declarat Ion Lungu, președintele asociației.

Adunarea Generală a membrilor AFEER a aprobat, anul trecut, modificarea Statutului Asociaţiei. Noua denumire agreată este Asociaţia Furnizorilor de Energie din România.

„Este, într-adevăr, un pas important pentru dezvoltarea Asociaţiei noastre. Ne-am propus să ne constituim ca o voce puternică, competentă şi unitară a companiilor care alimentează milioane de consumatori cu energie electrică şi gaze naturale, în condiţii de siguranţă şi fiabilitate. Invităm furnizorii și traderii de gaze naturale să adere la asociaţie, să se alăture colegilor furnizori și traderi de energie electrică. De aceea, în noul context, am optat pentru o nouă denumire – Asociaţia Furnizorilor de Energie din România, pentru a reprezenta, deopotrivă, interesele tuturor acestora. Angajamentul nostru este pentru dezvoltarea unei pieţe de energie sănătoase, a unui mediu de afaceri transparent şi asigurarea unei informări corecte a consumatorilor de energie electrică și gaze naturale. De aceea vom continua campania iniţiată în anul 2015 pentru o corectă informare a consumatorilor, în special a celor casnici, având în vedere că un consumator informat este un consumator protejat, astfel că vom dezvolta această campanie și în ceea ce privește gazele naturale”, a mai spus Ion Lungu.

Asociaţia Furnizorilor de Energie din România, înfiinţată în anul 2006, cuprinde, în prezent, un număr de 36 de membri, furnizori şi traderi.

Share.

Lasă un comentariu